Derdiyok Hukuk Bürosu 2015 yılında Av. Çiğdem Derdiyok Kubulan tarafından kurulmuştur. Ceza Hukuku, İdare Hukuku, Anayasa Hukuku , İş Hukuku, Anonim-Limited Şirket vekilliği, Trafik Kazasından Kaynaklı Tazminat davaları, Sigorta Hukuku olmak üzere bir çok alanda faaliyet yürütmekte, çok sayıda müvekkiline şeffaflık ilkesi ile hizmet vermektedir.
İletişim
(0224) 256 07 77
Hacı İlyas, Ulubatlı Hasan Blv. No:104, 16220 Osmangazi/Bursa
Devlet ile bir kişi veya diğer bir devlet arasındaki ilişkileri düzenleyen kuralların bütünü kamu hukukunu oluşturur. Devlet ile bir kişi arasında meydana gelen ilişkilerin kamu hukuku kurallarına tabi tutulması için devletin söz konusu ilişkide kamu gücünü kullanması gerekmektedir.
Yazılı Kaynaklar
A-Anayasa
Anayasa bir devletin temel yapısını , niteliğini yasama, yürütme , yargı gibi unsurlar arasındaki ilişkileri ve vatandaşların sahip oldukları temel hak ve hürriyetleri düzenleyen genel nitelikteki hukuk kurallarıdır.
B-Kanun
Herkese ve benzer olaylara uygulanabilecek genel , soyut , objektif niteliklere sahip olan yazılı hukuk kuralları kanundur.
C-Milletler Arası Antlaşmalar
Milletlerarası hukukun verdiği kişiler arasında yapılan ve milletlararası hukuka uygun şekilde hak ve yükümlülükler doğurmak, daha önce kurulmuş bir hukuki statüyü değiştirmek ya da ortadan kaldırmak amacına yönelik hukuktur.
D-Kanun Hükmünde Kararnameler
Yasama organının verdiği yetkiye veya doğrudan doğruya anayasadan aldığı bir yetkiye dayanarak bakanlar kurulunca kabul edilen ve sonrasında yine yasama organının denetimine tabi olan ve normlar hiyerarşisinde kanun gücünde sayılan düzenleyici işlemlerdir.
E- Tüzük
Kanunların uygulanmasını göstermek veya kanunların emrettiği işleri belirtmek üzere kanunlara aykırı olmamak veya kanunların emrettiği işleri belirtmek üzere; kanunlara aykırı olmamak ve Danıştay incelemesinden geçirmek şartıyla bakanlar kurulunca çıkarılır.
2-Yazılı Olmayan Kaynaklar
Sürekli uygulama ve zorunlulukinancı unsurlarını taşıyan yazısız hukuk kuralları, örf ve adet kuralları olarak karşımıza çıkmaktadır. Bir davranış kalıbının, belirli bir toplum içinde veya bir meslek grubu arasında ya da belirli bir bölgede uzun süredir benimseyerek, istikrarlı, sürekli içinde tekrarlanıyor olması sürekli uygulanan davranış kalıbının örf ve adet kuralı haline gelebilmesi için o davranış kalıbına uyması gereken zorunlu bir anlayıştır.
3-Yardımcı Hukuklar
Bir hukuki uyuşmazlığın çözümünde hâkimin gerekli olması durumunda yazılıve yazısız kaynaklardan sonra başvurduğu kaynaklardır.
A-Doktrinler
Tartışmalı olan hukukî konularda hukuk bilim adamlarının ileri sürmüş oldukları , görüş , düşünce ve kanaatlerdir.
B-İçtihatlar
Mahkemeler tarafından verilen kararlardan oluşan hukuk kurallarıdır. Hakimler olaya ilişkin bir karar verirken önlerindeki olaya benzer bir olay hakkında üst mahkemelerin daha öne vermiş oldukları kararları dikkate alarak karar verirler.